Οδηγίες χρήσης Υπολογισμού Κόστους

Εισαγωγή

Ο υπολογισμός κόστους επιτρέπει τον ακριβή υπολογισμό του κόστους μίας αποστολής λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται.

Για τον υπολογισμό συμπληρώνονται οι εξής πληροφορίες

Από (Προέλευση της αποστολής)

Στον πεδίο ΤΚ/Πόλη παραλαβής πληκτρολογούμε είτε το ΤΚ είτε την πόλη παραλαβής και κατά την πληκτρολόγηση εμφανίζεται πίκανας των πιθανών πόλεων που ταιρειάζουν με τους χαρακτήρες που έχουν πληκτρολογηθεί.

Επιλέγουμε την εγγραφή που θέλουμε.

Στο δεξί μέρος εμφανίζεται λίστα οδών ή τοπονυμίων που υπάρχουν στο ΤΚ που επιλέξαμε ώστε να προσδιορίσμουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την προέλευση της αποστολής μας.

Προορισμός (αποστολής)

Αντίστοιχα με την προέλευση ακολουθούμε τα ίδια ακριβώς βήματα για τον προορισμό της αποστολής. Επιλέγουμε ΤΚ και τοπωνύμιο ή οδό που αντιστοιχούν στον προορισμό της αποστολής μας.

Φάκελος ή Δέμα

Η επόμενη επιλογή που πρέπει να γίνει είναι εάν η αποστολή μας είναι Φάκελος ή Δέμα.

Εάν είναι Φάκελος τότε πρέπει να συμπληρώσουμε μόνο το βάρος του που ορίζεται ως μέγιστο τα 2 κιλά

Εάν είναι δέμα τότε πρέπει να συμπληρώσουμε το βάρος και τις διαστάσεις του (σε εκατοστά)

Σε περίπτωση που συμπληρώσουμε φάκελο αλλά το βάρος του είναι πάνω από 2 κιλά τότε αυτόματα η επιλογή μας γυρίζει σε δέμα και πρέπει να συμπληρωθούν οι διαστάσεις του.

Αυτόματα υπολογίζεται το βάρος κοστολόγησης που είναι το μέγιστο του πραγματικού βάρους και του ογκομετρικού βάρους για τα δέματα ή το πραγματικό βάρος για τους φακέλους. Το ογκομετρικό βάρος ορίζεται ως (μήκος χ πλάτος χ ύψος) σε εκατοστά / 5000. Δηλαδή εάν έχουμε ένα δέμα με διαστάσεις 30cmx 40 cmx 20 cmκαι ζυγίζει 3 κιλά τότε το ογκομετρικό βάρος του είναι 30x40x20/5000 = 4.8 κιλά. Σε αυτή την περίπτωση το βάρος κοστολόγησης είναι το μέγιστο μεταξύ του 3 και 4.8 δηλαδή 4.8 κιλά.

Πρόσθετα στοιχεία αποστολής

Εδώ συμπληρώνουμε την ημερομηνία παραλαβής και εάν θέλουμε να προσθέσουμε ασφαλιστική κάλυψη στην αποστολή, το ποσό ασφάλισης που πρέπει να ανταποκρίνεται με το τιμολόγιο που συνοδεύει την αποστολή. (δείτε εδώ τις δυνατότητες κάλυψης των αποστολών σας)

Η επιθυμιτή υμερομηνία παραλαβής θα επιτρέψει στο σύστημα να υπολογίσει την αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης της αποστοής σας σύμφωνα με της υπηρεσίες και τα λοιπά δεδομένα της.

Η επιθυμιτή ημερομηνία παράδοσης δεν χρησιμοποιείται για την ώρα και είναι για μελοτική χρήση.

Πρόσθετες Υπηρεσίες

Εδώ επιλέγουμε τυχών πρόσθετες υπηρεσίες που χρειαζόμασετε για την αποστολή μας

Υπάρχουν οι εξής επιλογές πρόσθετων υπηρεσιών:

·         Αντικαταβολή

·         Αγορά

·         Πρωινή παράδοση (ή δέσμευση ώρας)

·         Επιστροφή αριθμού πρωτοκόλλου στον αποστολέα

·         Παράδοση Σάββατο

·         Παράδοση την επόμενη εργάσιμη σε δυσπρόσιτες περιοχές

·         Παράδοση σε Αργίες

 

Υπολογισμός και αποτελέσματα

Με την χρήση της επιλογής «Υπολογισμός κόστους» κάτω δεξιά εμφανίζεται στο κάτω μέρος πίνακας με μία ή περισσότερες επιλογές των βασικών υπηρεσιών (DoortoDoor, PointtoPointή PointtoDoor) και το κόστος που αναλογεί στην κάθε περίπτωση.

Ανάλογα με την κατηγορία του πελάτη υπολογίζονται όλες οι εκπτώσεις και τυχών οι επιπρόσθετες επετειακές προσφορές της ACS.

 

Εάν είστε πελάτης επί πιστώσει στο επάνω μέρος της οθόνης επιλέγετε τον κωδικό πελάτη ACSώστε να υπολογιστεί η τιμή βάσει του τιμοκαταλόγου του κωδικού.

 

Εάν είστε πελάτης Memberτότε υπολογίζονται όλες οι εκπτώσεις που δικαιούστε βάσει του αριθμού των αποστολών σας.

 

Παρατηρήσεις στην επιλογή πρόσθετων υπηρεσιών

Ορισμένες υπηρεσίες δεν συνδυάζονται μεταξύ τους ή δεν εξυπηρετούνται σε συγκεκριμένες περιοχές. Εάν αυτό συμβεί τότε δεν υπολογίζεται τιμή και στις παρατηρήσεις εμφανίζεται επεξηγηματικό μήνυμα.

 

Π.χ. εάν επιλέξουμε Αντικαταβολή και Αγορά που ο συνδυασμός τους δεν επιτρέπεται τότε εμφανίζεται το μήνυμα «Αγορά και Αντικαταβολή δεν είναι συμβατά».

 

 

Η Εάν επιλέξουμε «Πρωινή παράδοση (ή δέσμευση ώρας)» σε περιοχή που τυχαίνει να είναι δυσπρόσιτη τότε λαμβάνουμε το μήνυμα: «Δυσπρόσιτη αποστολή δεν είναι συμβατή με Πρωινή παράδοση (ή δέσμευση ώρας)»